REUTERS

За останні кілька років - з тих пір, як Тім Кук став генеральним директором, компанія Apple значно «озеленила» свої виробничі потужності. Вона усунула токсичні речовини зі своїх продуктів, зробила їх більш доступними для переробки і вклала великі гроші в чисту енергію і збереження навколишнього середовища, пише Facepla.net з посиланням на macrumors.com.

Компанії Apple і Sustainable Energy Authority of Ireland (SEAI) будуть працювати разом над розробкою хвильової енергії в Ірландії. Apple інвестувала €1 мільйон фонд, який допоможе розробникам, які отримали грант від SEAI, перевірити свої прототипи з виробництва енергії з допомогою океану на випробувальному полігоні в затоці Голуей.

Читайте такожApple інвестує 1,7 млрд євро в "зелені" дата-центри в Ірландії та Данії

Відео дня

«Західне узбережжя Ірландії вважається одним з кращих ресурсів хвильової енергії у світі, і я гаряче вітаю цю угоду між Apple і SEAI, яка допоможе використовувати цей поновлюване джерело енергії. Це чудове досягнення для Ірландії і показує, що, коли справа доходить до розвитку океанської енергії, Ірландія, безумовно, відкрита для бізнесу», - сказав Алекс Вайт (Alex White), міністр Ірландії з питань комунікації, енергетики та природних ресурсів.

З боку Apple, Ліза Джексон (Lisa Jackson), віце-президент компанії Apple з охорони навколишнього середовища, політики та соціальних ініціатив, сказала: «Ми в захваті від потенціалу енергії океану, яка коли-небудь зможе служити джерелом чистої енергії для центрів обробки даних, які ми будуємо у Атенраї, графство Голуей. Ми глибоко віддані ідеї забезпечити всі наші об'єкти на 100% поновлюваними джерелами енергії і вважаємо, що інвестування в інноваційні проекти зроблять процес досягнення нашої мети легше».

Майданчик для випробування у затоці Голуей був створений у 2006 році компанією SEAI і морським інститутом. Вона використовується для випробувань прототипів хвильової енергії в масштабі¼.

Apple також різною мірою інвестувала у вітрову енергію, біогаз, паливні елементи, гідроелектростанції та геотермальну енергію.