Биогаз станет альтернативой для беднейших регионов мира / be-nrg.com

Жвавою вулицею в невеликому провінційному містечку в Ефіопії йде хлопчик, несучи величезний мішок за плечима. Незважаючи розміри, важить мішок зовсім небагато - він наповнений біогазом.

Цей мішок є частиною стартапу німецького соціального підприємства B-Energy, яке розробило портативні мішки-«біореактори» і виробництво газу метану з харчових відходів або фекалій тварин. Така система може допомогти людям з низьким доходом в країнах третього світу заробляти на життя за допомогою моделі франчайзингу, пише Facepla.net з посиланням на be-nrg.com.

Надаючи технології для створення транспортного біогазу підприємцям, B-Energy сподівається створити стійку бізнес-можливість для людей у сільській місцевості.

Відео дня

Читайте такожЗоопарк Торонто збирається виробляти електроенергію з екскрементів тварин

Щоб отримати метан, необхідно зібрати гній і інші органічні відходи і помістити їх у портативний анаеробний перегнивач.

Мішки тепло - та вогнестійкі, доставляються з газовим краном і трубою, з допомогою яких користувачі можуть підключитися до газової плити. Вони утримують до 1,2 кубічних метрів газу - достатньо для п'яти годин приготування їжі.

Повністю наповнений мішок важить близько дев'яти фунтів (4,08 кг), тому цей газ можна легко транспортувати до дому покупця або центрального місця продажу.

На даний час бізнес знаходиться на ранній стадії з двома франшизами в Ефіопії та Судані. B-Energy сподівається, що їх мішки стануть чистою, дешевою альтернативою для приготування їжі замість димних, забруднюючих багать, які є частиною побуту в обох цих країнах та у всіх найбідніших регіонах світу.