flickr.com/photos/coffeegeek

Як пише Facepla.net, компанія Bio-bean хоче збирати залишки міських кавових апаратів, а потім переробляти їх в гранули, які можуть бути використані для обігріву будинків. І оскільки кавові відходи містять близько 20 відсотків олії, вони також можуть бути перероблені в етанол або біодизель для використання в легкових автомобілях і автобусах з двигунами внутрішнього згоряння.

Читайте такожСаудівська Аравія може відмовитися від нафти та перейти на експорт сонячної енергії

Відзначається, що компанія збирає відходи кави на промислових підприємствах, у кав'ярнях, офісах і на транспортних вузлах, у тому числі і на семи найбільших залізничних станціях в Лондоні.

Відео дня

"Поки їх поточна кількість збору становить всього кілька сотень тонн на тиждень, компанія планує збільшити це число до 50 000 тонн у 2016 році, це близько чверті річного обсягу відходу кави Лондона. Кав'ярні та інші виробники віддають свої залишки компанії Bio-bean безкоштовно, адже в такому разі, їх не доводиться викидати на смітник", - пише видання.

Згідно з даними видання, кавові залишки сушать на площі в 1860 кв. м, потім олія відділяється за допомогою біохімічного процесу екстракції за участю гексану. Залишаються волокна, близько 80 відсотків маси, пресуються в гранули, які можуть бути спалені в котлах, і, як стверджує компанія, можуть виробляти на 150 відсотків більше енергії, ніж деревні гранули, чере високий вміст калорій. Розчинник, що використовується в процесі екстракції, на 99,9 відсотка піддається повторному використанню.

Читайте такожУ центрі Ірландії побудують першу у світі гібридно-маховикову електростанцію (відео)

Метою компанії є виробництво достатньої кількості паливних гранул, щоб забезпечити теплом понад 15 000 будинків. Паливо, в кінцевому рахунку, буде використовуватися міською транспортної системою, яке в даний час використовує автобуси, що працюють на біодизельному паливі.