wikimedia.org

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської міськради.

Як зазначається у повідомленні, 29 вересня у Житомирі підписано Договір про надання консультаційних послуг між Житомирською міською радою, комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради та компанією Pöyry Switzerland Ltd, на яку покладено виконання та управління новим проектом «Енергоефективність у громадах», що впроваджуватиметься упродовж 2015-2018 років у місті Житомирі за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації. Вартість консультативних послуг покривається за рахунок гранту уряду Швейцарії. Внесок Швейцарії у ці енергоефективні заходи складає 15,1 млн швейцарських франків

У рамках даної співпраці в місті Житомирі планується упродовж 2015-2018 років провести заміну майже 7 тис. м теплових мереж, здійснити реконструкцію та капітальний ремонт 3 котелень, в тому числі з встановленням твердопаливних котлів на біомасі, влаштувати індивідуальні теплові пункти в багатоквартирних житлових будинках.

Відео дня

Крім цього, у 2016 році планується провести комплексну енергоефективну реновацію 5 дошкільних навчальних закладів: замінити вікна, вхідні двері на енергоефективні, утеплити стіни, дахи, фундаменти, влаштувати системи автоматичного регулювання подачі теплоносія (індивідуальні теплові пункти), вдосконалити системи освітлення, енергоменеджменту і моніторингу, а також управління водними ресурсами.

Як повідомляв УНІАН, 7 травня 2015 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Державним секретаріатом з економічних питань Швейцарської Конфедерації та Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Житомирською міською радою, комунальним підприємством «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради щодо надання технічної та фінансової допомоги для проекту з енергоефективності у місті Житомирі.