ecotown

Великий сонячний парк має з’явитися на сході країни у штаті Вірджинія, повідомляє ecotown. Очікується, що нова СЕС буде введена в експлуатацію у жовтні 2016 року. Її потужностей вистачить для забезпечення енергетичних потреб більш ніж 15 000 домогосподарств. Підрядником обрано одну з місцевих енергетичних компаній. 

Читайте такожРада може підтримати зменшення "зеленого тарифу" із сонячної енергії вже цього тижня

Побудована за ініціативи Amazon 80-мегаватна сонячна станція буде найбільшою не лише у самому штаті Вірджинія, але й однією з найбільших у східній частині США. 

Відео дня

Наприкінці минулого року керівництво Amazon оголосило про свої наміри досягти 100% рівня використання компанією поновлюваних джерел протягом наступних 10 років. Нещодавно в компанії оголосили про досягнення 25% частки "зеленої" енергетики. А до 2016 року ця частка має становити не менше 40%.

Однак, незважаючи на позитивні результати, Amazon отримала досить гостру критику з боку природоохоронної організації Greenpeace, яка звинувачує компанію у непрозорості її "зелених" звітів. Так, представники організації закликають Amazon робити свою звітність щодо використання ВДЕ прозорою та відкритою, як це роблять, приміром, Apple та IBM.