facebook.com/TheTorontoZoo

Адміністрація зоопарку Торонто спільно з компанією ZooShare планує побудувати біогазову установку для генерації електроенергії з метану, отриманого з гною тварин.

За словами Кайли Грінхем, куратора зоопарку, його мешканці можуть вирішити проблему постачання енергією всього комплексу: за розрахунками адміністрації, понад 5000 тварин щороку видають 3000 т цінної для альтернативної енергетики сировини — гною, повідомляє газета "2000".

Відео дня

Крім згаданих 3000 т сировини, звіринець має намір переробляти ще 14 000 т органічних відходів однієї з великих мереж супермаркетів.

Читайте такожІнженери запропонували перетворювати відходи з Евересту на паливо для місцевих жителів

Комплекс із виробництва біогазу в зоопарку образно порівнюють з величезним бетонним шлунком, що забезпечує «переварювання» відходів життєдіяльності тварин і їх подальшу трансформацію в газ і добрива.

Надлишки виробленої енергії компанія ZooShare планує продавати провінції Онтаріо, повідомляє www.pri.org. А їх буде чимало, адже, за словами куратора проекту, річний обсяг відходів життєдіяльності лише одного носорога дозволяє забезпечувати електроенергією 4 приватних будинки протягом року.

Тим не менше адміністрація зоопарку визнає, що далеко не весь гній придатний для вироблення енергії. Наприклад, відходи життєдіяльності мавп потенційно небезпечні для людини, а тому будуть і далі утилізуватися традиційним чином.

Торонто може стати першим містом Північної Америки, що забезпечує енергетичні потреби зоопарку за рахунок відходів життєдіяльності його мешканців. Дивно, але ідея зовсім не нова: зоопарк Мюнхена вже кілька років користується енергією, отриманою з гною.