Відповідну угоду про співпрацю сторони підписали сьогодні / menr.gov.ua

Литва та Україна домовились про співпрацю в захисті навколишнього природного середовища і раціонального  використання  природних ресурсів двох країн. Відповідний документ підписали міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак і посол Литовської Республіки в Україні Марюс Януконіс, передає прес-служба Мінекології.

Зазначається, що це - перша угода  між країнами у природоохоронній сфері, яка спрямована на посилення співпраці в захисті навколишнього природного середовища і раціонального  використання  природних ресурсів двох країн.

Читайте такожМіністр екології поскаржився, що жодна область не передала повної інформації про звалища

Відео дня

«Дана Угода дасть можливість зміцнити прямі зв’язки та поглибити співробітництво двох країн у природоохоронній сфері. Перед нами одна мета, одні завдання - зберегти навколишнє середовище  для майбутніх поколінь. Крім того, Литва має великий довід впровадження екологічного законодавства ЄС і його  застосування як колишня країна-кандидат, а нині - держава-член ЄС, який сьогодні нашій країні дуже потрібний. І наші литовські  колеги  висловили  готовність допомогли нам і в цьому напрямку», - зазначив Остап Семерак.

У Мінекології також підкреслили, що співпраця  сприятиме вирішенню глобальних і регіональних екологічних проблем.

Нагадаємо, Міністерство екології та природних ресурсів представило проект стратегії поводження з відходами, який стане основою для розробки регуляторної бази у даній сфері.

Стратегія охоплює наступні види відходів: тверді побутові, будівельні, небезпечні, промислові, відходи сільського господарства, електричні та великогабаритні відходи.