Подібна концепція стала першим національним документом по боротьбі зі зміною клімату / УНІАН

Уряд підтримав і схвалив Концепцію реалізації державної політики у сфері зміни клімату на період до 2030 року, яка враховує вимоги Паризької угоди та сприятиме реалізації головних завдань міжнародної кліматичної політики в Україні. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Проектом концепції визначено підстави для розроблення законодавчих актів, стратегій та планів заходів для різних напрямків державної політики у сфері зміни клімату.

"Це - перший національний стратегічний документ у сфері боротьби зі зміною клімату. Він враховує основні положення Паризької угоди, де Україна є повноправною стороною. Ми  повинні розуміти, що на цьому етапі важлива політична підтримка кліматичних цілей, їх інтеграція до національних регіональних стратегічних документів для підвищення конкурентоспроможності України у світі", - прокоментував міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Відео дня

Міністр зазначив, що для виконання умов Паризької угоди, яке передбачає, в першу чергу, боротьбу зі зміною клімату, знадобиться час і нові підходи.

Читайте такожЗміни клімату: що чекає на Україну

"Паризька кліматична угода сформувала  структуру нової світової кліматичної політики. Україна повинна бути готова до виконання взятих на себе зобов’язань. Це шлях до нових можливостей та запровадження технологій для зниження викидів парникових газів,  адаптації до наслідків зміни клімату і відповідно поступового переходу до низьковуглецевого сценарію  розвитку країни", - резюмував він.

Нагадаємо, 14 липня Верховна Рада прийняла закон № 0105 "Про ратифікацію Паризької угоди" щодо боротьбі зі зміною клімату.

Як відомо, ставши стороною цієї угоди, Україна сама визначатиме для себе зобов’язання щодо рівня викидів парникових газів з урахуванням її соціально-економічного розвитку та фінансових можливостей.