venturesafrica.com

Про це заявив заступник генерального секретаря ООН з польової підтримки Атул Кхаре, виступаючи з лекцією в Колумбійському університеті в Нью-Йорку, йдеться в повідомленні прес-служби організації.

"Ми бачимо проблеми на чотирьох напрямках: енергія, вода, стічні води і утилізація відходів", - зазначив Атул Кхаре.

Читайте такожПонад 40 країн ООН вирішили повністю відмовитися від вугілля

Відео дня

Говорячи про енергію, він повідомив, що протягом останнього бюджетного року ООН витратила 200 млн доларів на паливо для своїх генераторів з вироблення електроенергії. Обсяг виробленої електроенергії в п'ять разів перевищив споживання міста Відень.

"Ще більш важливо домогтися належного поводження зі стічними водами. Без сумніву, усі ви чули про спалах епідемії холери на Гаїті після землетрусу в 2010 році. Через два дні Генеральний секретар має намір виступити з цього питання перед Генеральною Асамблеєю, тому я не буду нічого коментувати", - заявив Атул Кхаре.

У 2011 році незалежна комісія ООН проаналізувала кілька версій того, що стало джерелом епідемії холери на Гаїті, і прийшла до висновку, що вона була викликана патогенним штамом, дуже схожим на південно-азіатський тип, що потрапив до притоку річки Артибоніта.

Рішення про створення комісії, оголошене в кінці 2010 року, було пов'язане з появою в ЗМІ повідомлень про те, що джерелом холери з'явилися, нібито, непальські миротворці з Місії ООН в Гаїті. Члени комісії прийшли до висновку, що джерелом холери "стала людина", однак епідемія "не є результатом навмисних дій групи людей або окремих осіб".

Кхаре зазначив, що миротворці можуть залишити в країні добру пам'ять про себе, причому не тільки в сфері миробудівництва. Багато місії ООН обсаджують свої бази деревами, які поглинають парникові гази, а також активно використовують поновлювані джерела енергії, такі як сонячна енергія. Однак поки що все це - окремі випадки. У новій стратегії ООН визначені загальні для всіх операцій і місій ООН завдання, виконання яких дозволить забезпечити максимальну ефективність при використанні ресурсів і мінімізувати збиток для екосистем і населення.

Нагадаємо, ООН закликає держави зміцнювати співробітництво в управлінні водними ресурсами.