УНИАН

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє прес-служба відомства.

Читайте такожВР дозволила створення в Чорнобильській зоні об'єктів природно-заповідного фонду з метою наукових досліджень

Передбачається, що виділені кошти будуть витрачені на лікувально–профілактичне харчування, паливно-мастильні матеріали, погашення заборгованості перед ПФУ по пільговим пенсіям та постачальниками комунальних послуг і енергоносіїв.

Відео дня

"Під час останньої робочої поїздки до зони відчуження мав діалог із профспілкою працівників Чорнобильської станції. У зоні працює велика кількість людей, і зрозуміло, що їхнє соціальне забезпечення має бути відповідним. Ми тоді домовилися, що я донесу цю позицію до Мінсоцполітики та уряду, які попри непросту ситуацію в країні зараз знайшли шляхи для розв’язання цієї проблеми", - сказав Семерак.

Він зазначив, що у зоні відчуження працює близько 10 тисяч осіб, які здебільшого працюють вахтовим методом та потребують особливого соціального захисту.

"Держава має захищати та підтримувати людей, які постійно ризикують своїм здоров’ям та життям задля забезпечення належної роботи об’єктів у зоні відчуження і реалізації стратегічно важливих державних програм та міжнародних проектів. Ці люди мають відчувати, що вони потрібні країні і їхня праця важлива та потрібна",  - додав міністр.

Нагадаємо, захисну арку над четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції (ЧАЕС) почнуть насувати на початку листопада.