Сьогодні починається обговорення стратегії поводження з відходами / Фото УНІАН

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів України.

До 12 жовтня Мінприроди приймало заявки на вступ  до консультативно-робочих груп  за напрямками. Наразі сформовано 6 експертних підгруп, кожна з яких має розробити пропозиції за напрямками і розпочати створення Національної стратегії поводження з відходами.

Читайте такожНа Тернопільщині під час перевірки на радіозаводі екологи виявили 3 тисячі "отруйних" ламп

Відео дня

"Залучення громадських експертів та представників бізнесу до розроблення Національної стратегії поводження з відходами дасть можливість створити спільний фаховий документ з урахуванням усіх експертних пропозицій. Практика залучати громадськість до підготовки важливих для країни стратегій на етапі її формування має показати позитивний результат. Люди, які живуть у цій державі та мають знання і досвід у цій сфері, повинні брати участь у формуванні  документа, який у майбутньому змінить державну політику у сфері поводження із відходами", - зазначив  заступник директора департаменту екологічної безпеки Сергій Лук’янчук.

Засідання робочих підгруп триватимуть до  21  жовтня в Міністерстві екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, Європейський Союз готовий підтримати реформу Державної екологічної інспекції України, надаючи не лише експертно-консультаційну, але і фінансову допомогу.