фото УНІАН

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної прокуратури, встановлено, що впродовж 2015-2016 років працівники лісового господарства через своїх родичів та знайомих, оформлених підприємцями, на підставі підроблених документів щодо походження деревини, експортували лісопродукцію до країн Європи.

В межах кримінального провадження проведено близько 20 обшуків на території Тернопільської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Читайте такожМіністр екології заборонив вирубку лісів у заповідниках та національних природних парках

Відео дня

Під час обшуків в одного з працівників лісництва та інших фігурантів справи вилучено майже 12 тис. доларів США, комп‘ютерну техніку, печатки підприємців, порожні аркуші з відтисками печаток підприємств та підприємців, сотні довіреностей, договорів про постачання й купівлю лісопродукції, що свідчить про широкомасштабну діяльність з незаконного обігу деревини.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.