Українські краєвиди: гора Говерла / Фото УНІАН

Про це в інтерв'ю ЛІГА.net розповів міністр екології Остап Семерак, передає прес-служба міністерства.

"Я запропонував ряд термінових рішень, які уряд схвалив. В тому числі є доручення в найкоротші терміни Мінприроди, Мінюсту і Мінрегіонбуду підготувати проект закону по підвищенню відповідальності за екологічну шкоду. Штрафи повинні бути відчутними", - зазначив міністр.

За його словами, для ухвалення рішення щодо посилення відповідальність за порушення екологічного законодавства знадобиться політична воля і суттєве підвищення рівня покарань.

Відео дня

Читайте такожПерехід до європейської моделі оцінки впливу на довкілля в Україні забезпечуватиметься поетапно - Семерак

"Ми повинні усвідомити: або ми серйозно в державі відносимося до охорони навколишнього природного середовища і усвідомлюємо стан справ, або Україна буде плавно скочуватися в екологічну катастрофу, до якої ми йдемо", - резюмував Семерак.

При цьому він констатував, що на сьогодні в Україні органи, які здійснюють контроль за дотриманням екологічного законодавства не мають достатньої кількості інструментів для належного реагування. Водночас у Мінприроди триває  робота по реформуванню Державної екологічної інспекції, яка повинна перетворитися на дієвий інструмент контролю.