Фото УНИАН

Про це під час зустрічі з представниками Європейської Бізнес Асоціації розповів Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, передає прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Читайте такожВ Україні з початку року виникло більше 14 тисяч пожеж в екосистемах

"Плануємо 21 вересня законопроект, а точніше таблицю із поправками, розглянути на комітеті Верховної Ради. Напередодні  Мінприроди організовує "круглий стіл" за участю експертів  та екологічної спільноти для його обговорення та вироблення спільної позиції. Запрошуємо представників бізнесу та депутатів долучитися до цього процесу. Нагадаю, що закон є одним з нашим зобов’язань перед ЄС і повинен встановити нові стандарти і правила у природоохоронній сфері", - сказав Остап Семерак.

Відео дня

Він наголосив, що  прийняття закону  зобов’яже  компанії, які мають бажання працювати на тій чи іншій території, проходити оцінку наслідків впливу на довкілля. Крім того, цей закон забезпечить  участь громадськості в обговоренні розвитку територій.

Міністр також нагадав, що в європейських країнах давно діє практика, коли  жодне фінансування з боку іноземних фінансових  інституцій чи бізнесу не розпочинається без оцінки впливу  проекту на довкілля.

Нагадаємо, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення атмосферного повітря в Маріуполі.