Фото gp.gov.ua

Як повідомляє прес-служба ГПУ, правоохоронці викрили та задокументовали діяльність організованої групи осіб з міжрегіональними зв’язками, які транспортували та переробляли деревину для подальшої реалізації через митну територію України за завідомо неправдивими документами.

Згідно з повідомленням, завдяки злагодженій роботі у ході проведення обшуків на незаконно створеному підприємстві по обробці деревини на території Київської області та у складі Іллічівського морського рибного порту знайдено та вилучено лісоматеріалів у обсязі понад 800 м куб на загальну вартість понад 1 млн грн.

Читайте такожНачальник Держекоінспекції Івано-Франківщини звільнений через знищення лісів Карпат

Відео дня

З метою забезпечення відшкодування завданої шкоди та надходження грошових коштів до бюджету, до суду подано клопотання про арешт вказаного майна та деревообробного обладнання, зазначають в прес-службі Генпрокуратури.

Наразі слідчі дії тривають, встановлюються інші факти протиправної діяльності по вирубці та експорту деревини.

Як повідомляв УНІАН, у травні 2016 року міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак заборонив вирубку лісів у заповідниках та національних природних парках.

За даними Держмитслужби, щороку з України вивозять деревини на суму близько 272 мільйонів доларів. Однак скільки ще вивозять за кордон незаконно, експерти сказати не можуть. Припускають лише, що браконьєри можуть заробляти вдвічі більше цієї суми.