остров / Alan Sutton

До таких висновків прийшли учасники робочої експедиції на Шантарський архіпелаг, повідомив начальник прес-служби Східного військового округу Олександр Гордєєв, інформує ТАСС.

"Учасники експедиції провели попередній розрахунок сил та засобів для очищення острова Великий Шантар. Для цього буде потрібно близько двох місяців, 20 військовослужбовців екологічного взводу, гідравлічний прес, бульдозер, навантажувач, різак, судно для вивозу металобрухту на материк", - сказав полковник Гордєєв.

Читайте такожУ забрудненні земель на Харківщині отрутохімікатами підозрюють посадовців агротовариства

Відео дня

Він додав, що на території найбільшого острова Шантарського архіпелагу виявлено близько двох тисяч металевих бочок і п'ять одиниць техніки, що підлягають утилізації. На іншому острові, острові Прокоф'єва, представники екологічної експедиції металобрухту не виявили.

Доставка експедиції на архіпелаг і назад здійснена гідрографічним судном Тихоокеанського флоту. Експедиція стартувала на початку серпня з Миколаївська-на-Амурі. Протягом 5 днів фахівці екологічної служби штабу матеріально-технічного забезпечення округу, регіонального екологічного центру і представники заповідника "Шантарський" проводили оцінку стану будівель, обсягу робіт з очищення території.

Шантарські острови - архіпелаг в Охотському морі, що належить Росії, біля входу в Удську губу, Тугурську затоку і Затоку Академії. Він відділений від материка Шантарським морем і протокою Ліндгольма, адміністративно знаходиться в складі Тугуро-Чумиканського району Хабаровського краю.