Jesica Geffre

Як зазначає електронна версія видання Straits Times, компанія Sago Prima, що займається, зокрема, виробництвом крохмалю і пальмового масла, повинна буде виплатити в загальній складності 1 трлн рупій (близько $80 млн), передає ТАСС.

Читайте такожПожежу на Трухановому острові в Києві ліквідовано

Приблизно третину від загальної суми становить штраф за умисне знищення лісів допомогою організації пожеж, інша частина - в якості компенсацій за відновлення близько 3 тис. гектарів знищених дерев в провінції Ріау.

Відео дня

Позов проти компанії був поданий міністерством охорони навколишнього середовища та лісового господарства Індонезії в жовтні минулого року. Відомство також вимагає через суд закрити підприємство, однак ця вимога була відхилена.

У 2015 році регіон зіткнувся з серйозним задимленням, від якої постраждали мільйони людей в Індонезії, Малайзії, Сінгапурі, Таїланді, а також у південних провінціях Філіппін і північних районах Лаосу. Причиною цього стали лісові пожежі, що охопили багато індонезійських провінцій.

Для гасіння була розгорнута найбільша в історії країни рятувальна операція, участь у якій взяли понад 20 тис. людей. Джакарта змушена була звернутися за міжнародною допомогою, яка була надана Росією, Австралією, Малайзією, Сінгапуром та Японією.

Внаслідок пожеж загинули 24 місцевих жителя. Згідно з даними Світового банку, було знищено 2,6 млн га лісів і сільськогосподарських угідь. Вартість збитку оцінюється в 16,1 млрд доларів, що еквівалентно 1,9% ВВП республіки за минулий рік.