Скриншот с видео

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Чернігівської області.

Читайте такожВ Індії збираються розвернути річки, щоби боротися з посухою - ВВС

Прокуратура вже провела низку першочергових слідчих дій, зокрема було ініційовано відібрання уповноваженими органами державного контролю проб води для проведення мікробіологічних, санітарно-гігієнічних та гідрохімічних досліджень.

Відео дня

При цьому в прокуратурі зазначили, що направили запит на адресу міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака щодо отримання висновків міжвідомчої робочої групи, яка розслідує питання забруднення річки Остер, з метою долучення їх до матеріалів кримінального провадження.

Як повідомлялося, на початку липня з'явилася інформація від місцевих жителів про те, що вода в річці Остер постійно піниться, а на поверхні плаває мертва риба. Крім того, ті, хто бувають біля річки, скаржилися на головний біль і нудоту. Мінекології провело аналіз води і виявила перевищення гранично допустимих концентрацій небезпечних речовин. На купання і вилов риби в річці Остер було накладено заборону. Киян попередили про можливе попадання отруйної води в міський водопровід, однак у Київраді заявили, що проблема не є техногенною катастрофою.