минэкологии / nabu.gov.ua

Про це повідомив очільник Мінекології Остап Семерак під час зустрічі з представниками бізнес-асоціацій.

«Один із пріоритетів Мінекології, який ми собі поставили до кінця 2016 року, - це створення інтегрованої екологічної інспекції. Давайте говорити чесно, що екологічна інспекція в нинішньому її вигляді - це не той інструмент, який має працювати в Україні. Ми вирішили об'єднати всі моніторингові та контролюючі функції, які існують на сьогодні у різних органах, в один інтегрований орган», - сказав Семерак.

Також міністр наголосив на важливості оновлення кадрового складу майбутньої інспекції.

Відео дня

«Ми маємо повністю оновити кадровий склад інспекції, провести конкурсний відбір, навчання ... На сьогодні в екоінспекції працює 2 тисячі 700 осіб, які мають зарплату по 2000 грн на місяць. Така ставка мотивує людей шукати неправомірні заробітки», - доповнив голова Мінекології.

Семерак сказав, що в повноваження екоінспекції необхідно включити функції, які на сьогодні виконує низку інших державних органів.

«Уряд має інтегрувати в нову інспекцію контролюючі функції від Державної служби геології та надр, Державного агентства рибного господарства, Державного агентства лісових ресурсів та Державної інспекції сільського господарства», - доповнив міністр.

Також очільник Мінекології сказав, що до середини липня його відомство планує підготувати перші проекти документів, які будуть регламентувати роботу нової екоінспекції.

«Над цим питанням вже працює робоча група. Ми ставимо перед собою завдання до середини липня внести на розгляд пакет документів про нову інспекції для початку процесу міжміністерського узгодження», - зазначив Семерак.

Читайте такожМісцеві органи влади повинні допомогти Госекоінспекції інвентаризувати звалища - глава Мінекології

Як повідомляв УНІАН 5 травня Семерак доручив звільнити очільника Державної екологічної інспекції України в Івано-Франківській області Ігоря Стефурака за ігнорування масової незаконної вирубки лісів у регіоні.

8 червня директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко заявив, що прокуратура і Державна екологічна інспекція в Івано-Франківській області бездіють у питанні боротьби з незаконними забудовами в Національному природному парку «Гуцульщина».