Фото УНИАН

За її словами, введений в дію ще в радянський час комплекс очисних споруд «Південний», не здатний якісно очищати стоки, тому зараз купання в морі на севастопольському узбережжі небезпечно, повідомляє "Крим.Реалії".

«В море скидаються умовно очищені стоки, вони не проходять основні ефективні етапи очистки. Це фізико-хімічні дезінфекції, тобто не дезінфіковані стоки скидаються в море. Існує там лише механічна очистка, і ось ці всі стоки йдуть туди, куди приїжджають росіяни, українці, всі, тобто в наше море, а в Балаклаві навіть очищення не відбувається», – сказала вона.

Читайте такожМЗС направить Росії ноту протесту через розлив мазуту в акваторії Севастополя

Відео дня

Еколог не змогла назвати безпечні для купання місця в окупованому Севастополі, зазначивши, що «абсолютно чистого місця на пляжах міста немає». Вона вказала на найбільш забруднені ділянки:

«Наша горезвісна бухта Карантинна, де колектор виходить – це Мартинова бухта, це Балаклава, тому що всі ці каналізаційні стоки, які викидаються від Генуезької башти, течія, тож природа влаштувала, йде якраз на той «Золотий», «Срібний» пляж, який так полюбляють туристи і місцеві. І туди всі ці стоки скидуються. Ось найбільш забруднені місця, ну і центр міста, звичайно», – вважає Литвиненко.