REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

71-річний селянин на прізвище Чжу, як повідомляє агентство Сіньхуа, по всій видимості, зазнав нападу дикого азіатського слона в повіті Менхай автономного округу Сішуанбаньна. Тіло старого виявив сусід, який зафіксував сліди тварини. Тижнем раніше ще один слон накинувся на 37-річного місцевого жителя і затоптав його в тому ж повіті, поруч з полем.

Дикі слони перебувають під державною охороною в КНР, полювання на них категорично заборонено. До теперішнього часу на природі в Китаї їх живе близько трьохсот. Завдяки охоронним заходам, популяція азіатського слона в Піднебесній хоч і повільно, але зростає, і лісовим гігантам явно не вистачає території. Однак розширити ареал їх проживання в Китаї в умовах малоземелля досить важко, і конфлікти людини і тварини частішають. Цьому, вважають екологи, сприяють і спроби використовувати місця проживання слонів для прокладання шосе.

Відео дня

Читайте такожСтруктура суспільства слонів може позмагатися за складністю з людською - біологи

У Сішуанбаньна знаходиться один з найбільших в країні природних парків, і слони в минулому році тричі нападали на автомобіліОсобливо відзначився добре відомий співробітникам парку самець Чжусунья, що означає "Бамбуковий зубастик", який пошкодив близько трьох десятків автомобілів. Правда, тоді не постраждали люди. Небезпечну ділянку траси довелося на деякий час закрити, а туристів - терміново евакуювати.