vokrugsveta.ru

Про це повідомляє sq.com.ua.

Зоологи підкреслили, що харків'яни часто не знають про особливості цих птахів, необґрунтовано втручаючись в їх життя. Мета акції - побільше розповісти про необхідність дбайливого до них відношення.

Так, навесні в зоопарк часто приносять совенят, знайдених на гілках або на землі. Люди вважають, що малюків кинули, і забирають їх додому або в зоопарк, позбавивши батьків потомства, чого робити ні в якому разі не можна. "Совенята, поки не виросте все пір'я на крилах і хвості, не вміють толком літати. Вони освоюють науку польоту, сплигуючи з гілок. Після кожного такої "вправи" пташеняті належить знову видертися вище, допомагаючи собі в цьому міцними кігтями і дзьобом", - зазначили в зоопарку.

Відео дня

Читайте такожОдеський зоопарк відзначений дипломом Мінекології України

На святі гості зможуть послухати голос сов, взяти участь у вікторині. Також відвідувачі дізнаються, які дивні ці чудові птахи з радіобеседів "Правда і вигадки про сов".

Можна буде ознайомитися з виставками: виставка сов, виставка фотографій "Крилаті володарки ночі".

В Харківському зоопарку мешкають 8 видів сов. З них п'ять (сипуха, пугач, довгохвоста сова, болотна сова і сплюх занесені в Червону книгу України). Всі види сов, без винятку, охороняються міжнародними конвенціями, в тому числі і II-м додатком CITES, що обмежує торгівлю тваринами.

За безшумність і нічний спосіб життя сов іноді називають "крилатими примарами".