REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

"Забруднення пластиком стало реальною небезпекою для морського біологічного життя", - наголошується в документі наради, що проходить в даний час в японському місті Тояма. Зустріч міністрів екології Великобританії, Італії, Канади, США, Франції, ФРН і Японії проводиться в рамках підготовки до саміту "сімки", який відбудеться 26-27 травня в японському національному парку Ісе-Сіма.

Читайте такожЯкутські коні пристосувалися до сибірських холодів всього за 600 років - генетики

Відео дня

Міністри висловили особливу стурбованість у зв'язку з проблемою так званого мікропластика. Це частинки пластикових пакетів і упаковок, які в морі під впливом ультрафіолету і хвиль роздрібнюють до розміру менше 5 мм у діаметрі. На думку експертів, таке сміття в наростаючій кількості присутнє в світовому океані, погрожуючи його екології. Існує небезпека зникнення багатьох морських організмів, які беруть мікропластик за корм і масово гинуть від його поїдання.

Прийнята програма передбачає розробку заходів по збору пластикових відходів до того, як вони роздрібняться в океані. Планується також у співпраці з міжнародними організаціями активізувати просвітницьку роботу в країнах, які стають останнім часом все більш серйозним джерелом забруднення світового океану пластиком.

Нарада міністрів екології "сімки" завершиться прийняттям підсумкової спільної заяви.