Про це повідомляє "112 Україна" з посиланням на AFP.

Звалище займає приблизно 10 га, і зараз, за заявою представника пожежного департаменту Мадрида, вогнем охоплено приблизно п'ята частина, вона почала формуватися ще в кінці 90-х років.

Відео дня

Під загрозою опинилися мешканці прилеглого міста Сесена.

Зазначається, під час горіння шин виділяються діоксид азоту і оксид вуглецю. Ці речовини є вкрай токсичними і небезпечними для людини, констатують медики. Оксиди азоту, зникаючи в атмосферу, представляють серйозну небезпеку для екологічної ситуації, так як здатні викликати кислотні дощі, а також самі по собі є токсичними речовинами, що викликають подразнення слизових оболонок. Двоокис азоту впливає в основному на дихальні шляхи і легені, а також викликає зміни складу крові, зокрема, зменшує вміст у крові гемоглобіну.

Читайте такожНа Одещині пожежа знищила понад тисячу гектарів заповідної території на Дністрі – еколог

Оксиди вуглецю, або чадний газ, також шкідливі для організму. Їхній надлишок може призвести до смерті. Він не має запаху і викликає отруєння. Ознаки отруєння: головний біль і запаморочення, шум у вухах, задишка, серцебиття, мерехтіння перед очима, почервоніння обличчя, загальна слабкість, нудота, іноді блювання, у тяжких випадках-судоми, втрата свідомості, кома.