міжгіря.com

Про це повідомила Перший заступник Голови Держлісагентства Христина Юшкевич, коментуючи рішення Уряду про тимчасове припинення санітарно-оздоровчих заходів у лісах.

Читайте такожГолова Держлісагентства Ковальчук перед звільненням незаконно призначає директорів - ЗМІ

«Ми ініціюємо створення міжвідомчої робочої групи для розроблення змін до Санітарних правил в лісах України, до якої запрошуємо фахівців Мінагрополітики, Мінприроди, інших органів влади, експертів та науковців», - зазначила Христина Юшкевич.

Відео дня

За її словами, зміни повинні бути розроблені та подані на затвердження Урядом до кінця травня – початку червня.

«Зокрема, розглядатиметься питання внесення змін до Санітарних правил у частині залучення представників органів місцевого самоврядування до складу спеціальних комісій, за рішенням яких видаватиметься дозвіл на санітарну рубку. Ми не будемо зволікати з вирішенням цього питання. Тимчасове припинення незаконних рубок може бути до того часу, поки ми не змінимо правила. Адже всі розуміють, що санітарно-оздоровчі заходи вкрай необхідні для наших лісів, їх мета – збереження лісу, запобігання розвиткові патологічних процесів у лісі, зменшення шкоди, що зазавдається шкідниками, хворобами, стихійними природними явищами та техногенними впливами», - наголосила Христина Юшкевич.

Читайте такожГрінпіс: У Росії горить понад мільйон гектарів лісу

Окрім того, як повідомила Перший заступник Голови Держлісагентства, планується обговорити питання більш широкого застосування вибіркових та поступових рубок із використанням повітряно-трелювальних установок. У свою чергу, Мінагрополітики ініціюватиме створення міжвідомчої комісії щодо перевірки стану лісів та проведення санітарно-оздоровчих заходів.