REUTERS

За даними правоохоронних органів, нелегальне виробництво працювало протягом року, передає РБК з посиланням на ВВС.

За цей час на місцевих продовольчих ринках було продано понад 10 т фальшивих медуз. Незаконний дохід підозрюваних оцінюється в $26,1 тис.

Арешти фальсифікаторів були проведені ще в квітні, але поліція повідомила про це тільки минулого тижня. Серед затриманих власник підприємства у місті Хучжоу за прізвищем Юань і підприємець з міста Чанчжоу за прізвищем Цзя.

Відео дня

Цзя розповів слідчим, що підробки виготовлялися з альгінової кислоти, алюмоамонійних квасців і безводного хлориду калію, зазначили у поліції міста Хучжоу в китайській соціальній мережі WeChat. Представники правоохоронних органів також заявили, що у фальшивих медузах містилася "надмірна кількість алюмінію, концентрація якого досягала 800 мг/кг, що у вісім разів вище від гранично допустимого в Китаї рівня.

Читайте такожВчені зафіксували еволюцію в бік спрощення

У приморському Китаї медуза часто використовується як салату з різними приправами і соусами. Її розглядають як хороше джерело білка колагену.

Зазначається, що популярність салатів з медузи призвела до дефіциту продукту, чим скористалися шахраї. На фермах потрібно 40 днів, щоб виростити півкілограма медузи, роздрібна ціна якого становить 30-40 юанів ($4,6–6,15). Підроблена медуза коштує в два рази дешевше, оскільки на її виробництво потрібно менше часу.

Поліція міста Хучжоу випустила інструкцію, як відрізнити натуральний продукт від контрафактного. У ній йдеться, що штучна медуза не має смаку і запаху, її важко різати, а текстура нагадує клейку стрічку. Що стосується свіжої натуральної медузи, то вона повинна пахнути рибою, бути на колір жовтуватою і переливається.