тигрица / urbo.ua

Такі невтішні дані про стан тигрів у В'єтнамі привів Всесвітній фонд дикої природи (WWF), повідомляє ТАСС.

На думку експертів-екологів цієї організації, головними причинами скорочення чисельності тигрів в дикій природі стали господарська діяльність людини та браконьєрське винищення тварин. Фахівці фонду звертають увагу місцевої влади, що тиграм, що живе в джунглях і тропічних лісах гірських провінцій В'єтнаму, загрожує повне зникнення, як це вже сталося в сусідній Камбоджі. Там тигри вже офіційно визнані зниклим видом тварин на території королівства. Тривожна ситуація складається і в сусідньому з В'єтнамом Лаосі. Згідно зі спостереженнями екологів, у лаоських джунглях залишилися лише дві особини сімейства тигрові.

Читайте такожАмурські тигри мігрують на північ - екологи

Відео дня

Фахівці попереджають, що В'єтнаму необхідно терміново вжити заходів, які дозволять зберегти нечисленну популяцію від вимирання і винищення. В даний час по всій країні вирощуються близько 120 особин тигра в неволі, проте це навряд чи може сприяти збереженню популяції дикого тигра, якщо не припинити полювання на представників цього різновиду сімейства котячих.

Відстоювати своє право на життя індокитайському тигру стає все важче і важче. Щороку браконьєри знищують десятки його особин в джунглях В'єтнаму, Лаосу, Бірми і Таїланду. Подальша відсутність скоординованих країнами регіону дієвих заходів щодо захисту індокитайського тигра призведе до повного зникнення цього підвиду на планеті, вважають екологи.