химикаты  / investigator.org.ua

Такі результати показали аналізи проб землі, проведені фахівцями обласної СЕС та обласного державного проектно-технологічного центру охорони родючості ґрунтів і якості продукції, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на заяву екологів.

«Буквально через рік після встановлення цих контейнерів, вони потекли. І ось, з 2002 року були нібито спроби вирішити проблему. Однак далі відписок ніхто не зайшов! Не побоюся так сказати, але обласна влада наплювала на проблему отрутохімікатів», - розповів Володимир Щелудько.

Читайте такожУ Тернополі жителі села Ланівці пікетують облраду з вимогою закрити нелегальну свиноферму

Відео дня

На початку 2000-их в області була запущена програма з контейнеризації та перезатарювання отрутохімікатів. Для цього на Херсонщині було створено три тимчасові сховища, в яких знаходяться залізобетонні контейнери з отрутохімікатами. Так, на території ВАТ «Генічеський райагрохім» в смт. Партизани в 56 контейнерах зберігається 160 тонн отрутохімікатів.

На території ВАТ «Каланчацький райагрохім» - 64 контейнера, що вміщають 132,8 тонн отрутохімікатів. На території ВАТ «Білозерський райагрохім» - 50 контейнерів та 159,2 тонни отрутохімікатів.