REUTERS

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на агентство Reuters.

За його даними, південноафриканська країна зіткнулася з найсильнішою посухою за більш ніж 20 років. У зв'язку із зміною клімату і природним феноменом Ель-Ніньо Зімбабве звернулося минулого місяця за допомогою в $1,6 млрд, необхідної для купівлі зерна і продовольства для більш ніж 3 млн жителів країни.

На початку лютого президент Зімбабве Роберт Мугабе оголосив зоною лиха низку сільських районів країни. За даними зімбабвійського уряду, 26% населення країни потребує продовольчої допомоги.

Відео дня

Читайте такожПан Гі Мун закликав захистити дику природу від браконьєрства

Рекордна за останні десятиліття посуха на півдні Африки загрожує продовольчій безпеці Зімбабве з населенням 13 млн осіб. Через відсутність води і трави гине худоба, різко знизилася врожайність. Зімбабве потрібно близько $300 млн для імпорту не менше 700 тисяч тонн кукурудзяного борошна, виробництво якого різко впало.

Всесвітньо відомий водоспад Вікторія на річці Замбезі, на кордоні Зімбабве і Замбії зменшився наполовину. Знімки з повітря показують на замбійської стороні спорожніле ущелина, по якій зазвичай протікає річка.