REUTERS

Вчені припускають, що цей процес був забезпечений зниженням тиску на черепах з боку давніх крокодилів. Дослідження опубликовано в журналі Proceedings of the Royal Society B, інформує "Газета.Ru".

Дослідники вважають, що масове вимирання крокодилоподібних близько 145 млн років тому настало після пониження рівня моря. Це змінило звичні місця проживання та полювання давніх хижаків такі, як прибережні лагуни і болотисті ділянки.

Читайте такожПан Гі Мун закликав захистити дику природу від браконьєрства

Відео дня

Вимирання великої кількості видів стародавніх предків крокодилів вплинуло не тільки на морських черепах. Після крокодилоподібних панування в море придбали плезиозаври і предки сучасних акул, що забезпечило їх розвиток.Також зменшення кількості видів стародавніх крокодилів змінило хімічний склад морської води: концентрація сірки збільшилася, а кисню - зменшилася.

Читайте такожРівень води у Мертвому морі продовжує падати

Вчені планують продовжити дослідження і включити в нього групи стародавніх динозаврів, амфібій і ссавців, щоб краще зрозуміти процеси, які були на рубежі юрського і крейдового періодів і вплинули на біологічне різноманіття.