vokrugsveta.ru

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на інформаційне агентство AP.

За його даними, виміри у контрольних свердловинах показали, що вміст небезпечної речовини в грунтових водах під електростанцією в 740 разів вище існуючих у США норм. Indian Point знаходиться в місті Б'юкенен, який розташований приблизно в 60 км на північ від найбільшого мегаполісу США.

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо 7 лютого заявив, що на станції стався витік води з домішкою тритію. Тоді представники компанії Entergy, яка є оператором станції, заявили, що небезпеки для місцевих жителів немає. Населення Б'юкенена забезпечується водою зі сховищ, розташованих у Катскильских горах, а не з підземних джерел.

Відео дня

Читайте такожТварини у районі Чорнобиля сліпнуть через радіацію — вчені

Разом з тим, в Entergy визнали, що грунтові води, рано чи пізно потраплять у річку Гудзон, на березі якої перебувають як Б'юкенен, так і Нью-Йорк. За твердженням представників компанії, до цього часу вміст радіоактивних речовин у воді вже має знизиться до безпечного рівня.

Керівник місцевої правозахисної організації колишній інженер-атомник Арнольд Гандерсен, у свою чергу, висловив упевненість в тому, що головну загрозу для жителів представляє те, що керівництво Indian Point, по всій видимості, не може припинити надходження тритію в грунт. "Є витік, але не думаю, що вони знають, де саме вона утворилася", - повідомив він АП.

Читайте такожБіля берегів Канади виявили радіоактивні речовини з АЕС "Фукусіма"

У 2011 році журналісти агентства в результаті проведеного ними розслідування з'ясували, що приблизно на 75% АЕС в США мали місце витоку води з тритієм. Найчастіше причиною цього стає корозія прокладених глибоко під землею труб.

АЕС Indian Point була побудована в 1970-х роках на березі Гудзона. Вона є одним із джерел постачання Нью-Йорка електроенергією. Її номінальна потужність становить близько 2 тисяч мегават.