Фото: engadget.com

Про це повідомляє Lenta.ru.

Морська вода є в сто разів більш ефективним провідником електрики, ніж прісна. Теоретично цього достатньо, щоб спорудити з неї примітивну антену для прийому і передачі радіохвиль. Однак фактично морська вода поступається металам у провідності приблизно в мільйон разів.

Це не завадило японській компанії провести розрахунки з оптимального діаметру струменя води, що подається під тиском до сопла антени, і сконструювати систему SeaAerial. Її коефіцієнт корисної дії становить близько 70 відсотків. В ході випробувань невелика модель SeaAerial успішно зловила телесигнал.

Відео дня

Читайте такожЄвросоюз передав Україні установку для спалювання деревини в Чорнобильській зоні

З практичної точки зору новий винахід буде вирішувати серйозні завдання. Інженери вказують на те, що низькочастотні сигнали, за допомогою яких зв'язуються один з одним військові кораблі і підводні човни, вимагають дуже масштабних антен, які можуть досягати декількох десятків метрів у висоту. Оскільки у відкритому морі зводити такі конструкції з бетону та металу вкрай складно, їх могли б замінити споруди з водних струменів, наголошується в прес-релізі.