Курыкин / Фото УНИАН

Курикіна, а також відповідальних посадових осіб Міністерства екології хочуть звільнити за службову недбалість, яка могла призвести до втрати державою 550 млн грн, виділених у рамках Кіотського протоколу.

Про це заявив глава Нацагентства Костянтин Ващенко на засіданні уряду в середу.

Читайте такожКабмін призначив виконуючого обов'язки міністра екології

Відео дня

"Виноситься на розгляд Кабінету міністрів рішення про звільнення заступника міністра Курикіна Сергія Івановича, який згідно з розпорядженням Кабміну від 13 серпня 2015 року виконує обов'язки міністра екології та природних ресурсів. Друге - керівництву Мінекології звільнити керівника департаменту кліматичної політики Лежвіна Владислава Віталійовича", - сказав він.

За його словами, за результатами проведеного розслідування виявлено, що керівництво Мінекології не реагувало належним чином на інформацію про сумнівний характер компанії "Агротехбуд", що виграла тендер на закупівлю економних систем освітлення.

"Керівництво Мінекології не зреагувало на своєчасні попередження правоохоронних органів про ознаки фіктивності учасника тендеру, не забезпечило необхідного контролю закупівель державною компанією "Украгроінвест", і не було вжито заходів за фактом порушення процедури закупівель", - наголосив очільник Нацагентства.

Також Ващенко зазначив, що результати розслідування будуть передані компетентним органам, які відповідальні за боротьбу з корупцією.

Зазначається, що Яценюк підтримав пропозицію Національного агентства з питань державної служби про звільнення чиновників Міністерства екології та природних ресурсів на чолі з в. о. міністра Сергієм Курикіним за спробу розкрадання грошей Кіотського протоколу обсягом близько 550 млн грн при організації тендеру на реалізацію проектів вуличного освітлення, а також передав матеріали проведеного службового розслідування в Національне антикорупційне бюро для подальшого розслідування.

На думку глави уряду, вкрай важливо не просто звільнити чиновників, а довести розслідування до покарання винних за виявлену недбалість і спробу завдати шкоди державі.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів України 20 січня звернувся до Національного антикорупційного бюро з проханням притягнути до відповідальності всіх чиновників, задіяних і відповідальних за проведення незаконних тендерів з освоєння коштів, отриманих Україною в рамках роботи так званого Кіотського протоколу.

За словами глави уряду Арсенія Яценюка, йдеться про тендер, який був проведений наприкінці минулого року на суму 480 млн грн. Предметом тендеру стали закупівлі елементів вуличного освітлення у рамках реалізації програми енергоефективності. Тендер виграла компанія «Агротехбуд», яка, за словами глави уряду, виявилася фіктивною.