REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

В регіональному міністерстві навколишнього середовища відзначили, що за підсумками перевірки "було виявлено значну кількість мертвих риб певного типу".

Мова йде про одну з різновидів сардини, яка, за словами влади, не котирується на ринку. Представники відомства не виключають, що риба могла бути скинута в затоку приватними риболовецькими суднами, які таким чином нерідко позбавляються від непридатного для продажу улову.

Відео дня

Читайте такожАктивісти вимагають у Тернопільської облради заборонити будівництво ГЕС на Дністрі

Тим менш екологам було доручено взяти кілька проб води в районі інциденту. Результати експертизи стануть відомі через п'ять діб. Проблема екологічного стану Гуанабары кілька місяців тому опинилася в центрі суспільної уваги в зв'язку майбутньої в серпні 2016 року в Ріо-де-Жанейро Олімпіадою. В акваторії затоки передбачається проводити олімпійську вітрильну регату.

Читайте такожУ Тихому океані знайшли першу в світі рептилію, яка світиться в темряві (відео)

Між тим багато спортсменів, які брали участь в змаганнях в цьому місці, скаржилися на погіршення здоров'я через контакт з вкрай забрудненою водою. За даними екологів, у Гуанабару надходить 18,4 тис. літрів стічних вод щомиті.