снежные козы / youtube.com

Як передає "Лента.ру", снігових кіз вперше розмістили в штаті Юта в 1967 році. Співробітники місцевого агентства з охорони навколишнього середовища зобов'язані підтримувати всю популяцію, розсіяну по штату, в здоровому стані. Для цього їм доводиться періодично перекидати десятки особин з груп, які страждають від перенаселення.

Снігові кози можуть дуже швидко переміщатися пересіченою місцевостю, через що зловити їх на скелях і кручах практично неможливо. Тварин ловлять, «вистрілюючи» у них з пневматичної зброї сітками.

Читайте такожПриморський сафарі-парк відмовився від годування тигра Амура козами (фото)

Коли кози знерухомлені, біологи висаджуються з вертольота. Тваринам зав'язують очі, щоб заспокоїти їх без застосування транквілізаторів, оглядають, беруть аналіз крові і одягають їм радіо-нашийники. Кіз перевозять в ящиках до нового місця проживання і випускають на волю.

У кіз дуже розвинений інстинкт повернення додому, через що біологи змушені перекидати їх якомога далі від вихідного місця проживання, на інший край штату (на відстань 400 кілометрів) - інакше вони можуть повернутися.

Читайте такожФахівець з котячих оцінив ймовірність з'їдання тигром козла Тимура