Рыба / Фото УНИАН

У Києві стартував конкурс на 63 вакансії інспекторів, а також 13 вакансій керівників та їх заступників у перший рибний патруль, який почне роботу в березні 2016 року, повідомила прес-служба Державного агентства рибного господарства україни (Держрибагентство).

«Київський проект є пілотним, в 2016 році його досвід застосують по всій території України. Вже в середині лютого відповідний конкурс розпочнеться у Чернігові, Черкасах, Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Одесі, в регіоні Чорного та Азовського морів», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Україні з'являться рибний патруль та електронна система моніторингу щодо промислового вилову риби

Відео дня

Незважаючи на те, що офіційно конкурс розпочався сьогодні, претенденти могли заповнити анкету вже з 9 грудня.

«Тільки за перші добу ми отримали 359 анкет. За перші 5 днів - 590», - цитує прес-служба заступника голови Держрибагентства Павла Гвозденка.

Після конкурсу, який агентство має намір транслювати в інтернеті на своєму каналі з першого дня набору, кандидати пройдуть навчання з урахуванням досвіду Естонії та Норвегії, повідомляє прес-служба.

«Норвезька сторона погодилась продати Україні свої технічні напрацювання з електронної системі звітності промислового вилову риби. Вже минулого тижня технічний співробітник відвідав Норвегію, де вивчав, як працює ця система. Намір запустити її в Україні вже у 2016 році», - цитує прес-реліз главу Держрибагентства Ярему Коваліва.

Керівники проекту в першу чергу звертають увагу на наявність у кандидатів вищої освіти, відсутність судимості, задовільний рівень здоров'я і фізпідготовки, і наявність водійських прав.

Державне агентство рибного господарства має намір забезпечити нових рибних патрульних сучасною формою, приладами нічного бачення та іншою європейською технікою, а також катерами потужністю 150 кінських сил, що втричі перевищує потужність тих, які використовуються рибоохороною на сьогодні.

Читайте такожВ Україні має бути один контролюючий орган у сфері екології, вважають у профільному комітеті ВР

Як повідомляв УНІАН, Державне агентство рибного господарства має намір ввести в 2016-2017 роках в Україні європейську систему регулювання промислового вилову риби з метою встановлення граничних обсягів вилову та забезпечення дбайливого використання водойм. Згідно з новими правилами, в 2016 році запрацюює рибний патруль, який замінить рибоохорону, а також електронна система моніторингу та звітності щодо промислового вилову риби.

Штат рибного патруля буде істотно скорочений порівняно з діючим органом охорони порядку в галузі з метою підвищити заробітну плату співробітникам з 1,5 тис. грн до 4-6 тис. грн. За словами голови Державного агентства рибного господарства Яреми Коваліва, необхідність створення нового органу назріла через масштабного рівня корупції в галузі.