Фото УНИАН

За ухвалення законопроекту №2830 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу щодо цільового спрямування екологічного податку» проголосували 233 народних депутати.

Читайте такожДощі в Арктиці, що викликані потеплінням клімату, можуть знищити оленів - вчені

Представляючи законопроект, голова Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики Микола Томенко заявив, що сьогодні усі кошти від екологічного податку спрямовуються до загального бюджету і потім розподіляються не за призначенням. За його словами, результатом цього є практично повна відсутність фінансування екологічних проектів, у тому числі заходів з боротьбі з повенями в Закарпатській області.

Відео дня

«З передбачених на минулий рік 71 млн грн на боротьбу з повенями було виділено нуль», - сказав він.

У цьому зв'язку він зазначив, що цей законопроект, у разі його прийняття дасть змогу спрямовувати кошти від екологічного податку у спецфонди місцевого та державного бюджетів у пропорції 80/20 відповідно, щоб надалі використовувати ці кошти для виконання природоохоронних програм.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2014 року парламент вніс зміни до Бюджетного кодексу України, у зв'язку з чим кошти, які надійшли в результаті сплати екологічного податку, почали надходити до загального фонду державного бюджету, що негативно вплинуло на виконання цільових програм з вирішення екологічних проблем.