facebook.com/valentina.dudko

Як повідомляє у п’ятницю прес-служба ДСНС на своїй сторінці у Facebook, протягом 14 жовтня у Дарницькому та Голосіївському районах м. Києва виникло чотири загорання трав’яного настилу загальною площею 20,2 га, а саме: на території національного заповідника "Биківнянські могили" (1,5 га); район Осокорки поблизу озера Тягли (10 га); лісопаркове господарство вул. Поліська (6 га); на відкритій місцевості по вул. Червонопрапорна Голосіївського району (2,7 га).

Читайте такожПоблизу Києва горять торфовища на площі більше 15 гектарів

Рятувальники запевняють, що всі пожежі були оперативно ліквідовані протягом 14 жовтня.

Відео дня

"Зазначені пожежі ймовірно стали причиною відчуття в окремих районах міста Києва наявності у повітрі продуктів горіння. Станом на 9 год. 15 жовтня здійснюється спостереження і контроль за ліквідованими осередками, загрози для здоров’я населення і навколишнього середовища немає", - йдеться у повідомленні.

Крім того, за даними рятувальників, на території Київської області поблизу м. Києва продовжується гасіння 4 локалізованих осередків тління торфу в Києво-Святошинському районі та Ірпінській зоні на загальній площі близько 7 га.

Окрім того, як зазначається, радіаційний фон у м. Києві та Київській області знаходиться у межах норми та складає в середньому 11-12 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентгенна годину).