Яценюк доручив головам ОДА заборонити полювання в пожежонебезпечний період / УНІАН

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, про це він заявив сьогодні на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Глава уряду нагадав, що згідно з чинним законодавством, обмеження полювання здійснюється рішеннями відповідних місцевих органів влади, і попросив голову ДСНС надати повний список областей, де необхідно обмежити переміщення осіб і відповідним чином призупинити полювання.

Читайте такожВлада заборонила полювання в трьох прифронтових районах Дніпропетровщини

Відео дня

«Оформити це рішення як рішення Державної комісії з надзвичайних ситуацій», - доручив Яценюк.

Також прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення роботи з населенням. «Треба зібрати сільських голів, і щоб людям просто пояснювали. Палять траву - вогонь пішов далі на торф’яник. Торф’яник загорівся - і знову горять ліси. Ми відправляємо літаки», - зазначив Яценюк.

«Тому це стосується всіх областей. Після засідання нашої комісії ви збираєте свої регіональні комісії. Туди запрошуєте керівників міст і голів сільських рад. Робота безпосередньо з людьми», - підкреслив глава уряду, звертаючись до голів ОДА.

Як повідомляв УНІАН, Яценюк доручив Міністерству внутрішніх справ додатково на декілька тижнів, доки триває високий температурний режим, відправити додаткові сили МВС та Нацгвардії для охорони і контролю за зоною відчуження.