У Зоні відчуження горять торфовища / kmu.gov.ua, mvs.gov.ua

Про це йдеться на сайті російського відділення Greenpeace.

«Пожежа діє близько колишнього села Ковшилівка, приблизно в 40 км на захід від самої Чорнобильської АЕС. Судячи з космічних світлин, пожежа виникла або відновилася від збережених осередків тління торфу 8 серпня, офіційно вона була зареєстрована Державною службою з НС України на наступний день, 9 серпня», - наголошується у повідомленні.

Як зазначили в організації, офіційно врахована площа пожежі становить близько 60 га. За попередньою оцінкою, в реальності площа пожежі становить близько 1500 га.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін 29 липня заявив, що причиною останньої масштабної лісової пожежі у Чорнобильській Зоні відчуження був умисний підпал.У повідомленні додається, що дим стоїть в містах Злинка, Новозибків, Клинці та Мглин.

Читайте такожЕксперт розповів про радіаційний фон у Києві через пожежу в Чорнобилі

"У 70% пожеж, які виникли на території Зони відчуження (це 56 пожеж з початку 2015 року), причиною пожеж були навмисні підпали. При ліквідації останньої масштабної пожежі на місці ми виявили два факела, які говорять про те, що пожежа сталася унаслідок навмисних підпалів", - сказав Чечоткін.