Задержанные хотели перевезти через румынскую границу не маркированный ядерный материал / СБУ

Про це УНІАН повідомили у Генеральній прокуратурі України.

У прокуратурі зазначають, що досудовим розслідуванням встановлено, що 5 серпня на території Івано-Франківської області затримали автомобіль, у багажнику якого виявлено предмет, який намагалися перемістити через державний кордон України.

«При проведенні радіологічного обстеження зазначеного предмета комісією у складі представників Західної інспекції з ядерної та радіаційної безпеки і представників Івано-Франківського обласного лабораторного центру Держсанепідслужби України встановлено, що це радіоактивний матеріал без маркувань», - зазначають у ГПУ.

Відео дня

В даний час вирішується питання про оголошення їм підозри у скоєнні зазначених кримінальних правопорушень.

Читайте такожКитай зацікавився ядерною енергетикою України

Як повідомляв УНІАН, раніше в СБУ заявилипро реалізацію в Івано-Франківській області контррозвідувальної операції з вилучення з незаконного обігу ядерних матеріалів і радіоактивних речовин.

Зокрема, спецгрупою центрального апарату Служби спільно з Управлінням СБУ в Івано-Франківській області було затримано «на гарячому» чотирьох членів злочинного угруповання, які намагалися збути ядерний матеріал. За попередніми даними, ядерних речовиною, ймовірно, являється «Уран-238».