Фото: Гуманітарний щтаб "Допоможемо"

Про це кореспонденту УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської міської ради.

Як зазначається у повідомленні, дитячий садочок модернізований за фінансової підтримки Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини. Вартість комплексної термореновації будівлі садочка №63 «Вербиченька» склала 3,6 млн. грн.

Читайте такожКличко пояснив, чому столична влада повертає будівлі дитсадків у комунальну власність

Відео дня

Участь у відкритті садочка взяли директор проекту "Енергоефективність у громадах", що впроваджується GIZ, Крістіана Хагенедер, заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк, заступник голови Держенергоефективності України Валентин Шліхта, в.о. міського голови Житомира Любов Цимбалюк, житомиряни, батьківська громада садочка.

Як прозвучало на заході, очікуване заощадження теплової енергії у результаті даного проекту становить майже 57%. Спеціалісти стверджують, що проект також матиме позитивний екологічний ефект, що полягає у зниженні рівня викидів С02 в атмосферу на 22,85 т щорічно. Очікується, що внаслідок термореновації суттєво підвищиться рівень комфорту перебування у закладі вихованців.

У закладі повністю утеплено фасад та цоколь будівлі, замінено вікна, встановлено індивідуальний тепловий пункт та геліосистеми для гарячої води. «Ми дякуємо нашим іноземним партнерам-донорам за даний проект. Окрім економічного, ми отримали соціальний ефект – комфортні умови перебування у садочку, перш за все, для дітей», - зазначила на заході в.о.міського голови Житомира Любов Цимбалюк.

Загалом до кінця року Житомир планує завершити всі роботи по термореновації 22 об’єктів бюджетної сфери.