Назарова / facebook.com

Розірвання договору оренди землі з власником та подальший викуп ділянки мають стати основними кроками на шляху вирішення проблеми. Таку думку висловила на своїй сторінці у мережі Фейсбук депутат Київради Рена Назарова. 

«Головна проблема в тому, що законний власник цих земельних ділянок веде «діалог» з-за кордону, на мирову угоду не поспішає йти, погрожує мільйонними позовами. Мотивуючи це тим, що він справно платить всі податки до міського бюджету» - наголосила Назарова.

Вона зазначає, що з юридичної точки зору все чинно. Проте насправді власник не облаштував сквер, який отримав як соціальне навантаження, не збудував і запланований готельний комплекс. Натомість розвів смітник зі щурами, безпритульними собаками та бомжами.

Відео дня

Читайте такожКличко доручив депутатам узаконити сквер Небесної сотні

«Наразі маємо об'єднати усі свої зусилля і координувати наші спільні дії, щоб довести цю справу до логічного кінця. Вимагати розірвання договору оренди можемо і повинні. Про це я буду говорити в четвер на сесії Київради» - переконує політик.

Депутат Київради також зазначила, що за законодавством власність відібрати неможливо, можна лише викупити.

Нагадаємо, місяць тому міський голова Віталій Кличко, перебуваючи на сквері Небесної Сотні на вулиці Михайлівській, який кияни та волонтери облаштували власними силами заявив, що там більше нічого не будуватимуть.