REUTERS

Засновник і голова ради директорів Microsoft Білл Гейтс планує збільшити вдвічі, до $2 млрд, особисті інвестиції в екологічні технології

В інтерв'ю Financial Times Гейтс розповів, що збирається зробити ці інвестиції протягом найближчих п'яти років і сподівається цим внести свій внесок у боротьбу зі зміною клімату, передає РБК.

Гейтс зазначив, що вже інвестував $1 млрд в десятки компаній, що знаходяться на ранній стадії реалізації. Серед них опинилися компанії, які розробляють акумулятори та технології нового покоління, що поглинають вуглець з повітря. Інвестуючи в ці компанії, Гейтс висловив надію, що вони досягнуть проривних результатів у своїх розробках, відзначає видання.

Відео дня

За словами Гейтса, він інвестував свої кошти безпосередньо приблизно в 15 компаній та ще в 30 вклав гроші за допомогою венчурних фондів Khosla Ventures і Kleiner Perkins.

Читайте такожApple побудує в Китаї сонячні електростанції

Співзасновник Microsoft назвав «фантастичним» те, що ООН, національні уряди та екологічні активісти підняли проблему зміни клімату і вживають заходів по боротьбі з ним. «Єдиним способом домогтися позитивного сценарію в цьому є збільшення інвестицій. Вони дійсно можуть зробити прорив», — підкреслив Гейтс.

Він також закликав уряди залучати більше ресурсів для субсидування фундаментальних досліджень з відновлюваної енергетики.

Крім того, Гейтс порівняв вивчення технологій відновлюваної енергії з першими днями галузі інформаційних технологій, припустивши, що деякі інвестори зароблять багато грошей, підтримавши компанії, які одного разу стануть успішними.

Читайте такожApple інвестує 1,7 млрд євро в "зелені" дата-центри в Ірландії та Данії

У травні цього року Гейтс в інтерв'ю виданню Vox попередив про небезпеку поширення епідемій інфекційних захворювань в сучасному світі. Ймовірність інфекційної катастрофи, за його словами, становить найбільшу небезпеку для людства. Щоб змоделювати такий розвиток подій, Гейтс зібрав групу дослідників, які прийшли до висновку, що в разі поширення хвороби на зразок іспанського грипу по всьому світу можуть загинути 33 млн осіб.