Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, близько півсотні співробітників заповідника «Хортиця», що стояли пікетом біля мерії Запоріжжя, звинуватили місцеву владу у небажанні вирішити питання транспортного забезпечення між Запоріжжям і музейними об'єктами, розташованими на острові Хортиця.

Учасники пікету відзначали, що з 2001 року намагаються вирішити питання транспортного маршруту між Запоріжжям і островом Хортиця, де розташовані основні туристичні об'єкти заповідника.

Відео дня

Читайте такожУ Ялтинському заповіднику закони окупанта заважають боротьбі із комахами-шкідниками

За їхніми даними, місцева влада ігнорує прохання громадськості, хоча тільки за минулий рік на острові побували більш як 150 тис. туристів, яким доводилося добиратися до музеїв та інших туристичних об'єктів пішки.

Також, співробітники заповідника відзначають, що відсутність налагодженого транспортного забезпечення між Запоріжжям і туроб’єктами острова негативно впливають на туристів.

Крім того, в керівництві заповідника вважають, що місцева влада навмисно затягує питання забезпечення Хортиці новим маршрутом громадського транспорту, хоча є перевізник, який готовий працювати в цьому районі.

Учасники пікету почали збір підписів городян під зверненням до місцевої влади звернути увагу на проблеми запоріжців і гостей міста та відкрити новий транспортний маршрут.

Співробітники заповідника відзначили, що мають намір усіма можливими засобами домогтися від місцевої влади позитивного рішення.

Читайте такожАвстралія виділить $7,8 тисячі на вивчення гірських посумів

Довідка. Острів Хортиця – найбільший острів на Дніпрі, який є комплексною історико-культурною та природною пам'яткою, що охоплює період від мезоліту до XX століття.

Національний заповідник "Хортиця" занесений до Державного реєстру нерухомих пам'яток України. На його території налічується понад 60 пам'яток археології та історії.