Китай, США / glavcom.ua

Відповідні угоди були досягнуті в рамках двостороннього стратегічного і економічного діалогу, що проходить у Вашингтоні, повідомляє РИА Новости з посиланням на Держдепартамент.

Зокрема, "Боїнг" і "Китайська авіабудівна корпорація" будуть спільними зусиллями демонструвати можливості заправки літаків вже уживаним маслом, а також зниження обсягів шкідливих викидів в атмосферу.

Читайте такожСША мають намір затвердити стандарти викидів авіакомпаніями парникових газів

Відео дня

Ряд американських університетів уклали договори з китайськими компаніями по скороченню викидів у атмосферу, а також по вторинному використанню шлакових відходів в гірничорудній промисловості. Також мова йде про запуск інноваційних сонячних батарей, які, як повідомили в Держдепартаменті, повинні "продемонструвати переваги в ціні перед традиційними технологіями".

Крім того, один з проектів націлений на "відстеження міграції черепах, допомогу у відновленні їх проживання і в залученні населення до захисту цих рептилій".

Читайте такожКитай зможе скоротити викид парникових газів до 2025 року - вченіРаніше УНІАН повідомляв, що чисельність популяцій диких тварин у світі за 40 років скоротилася більше ніж у два рази, йдеться в дослідженні Всесвітнього фонду природи.