yvision.kz

Як повідомляє ТАСС, у відділенні токсикології міської лікарні міста Шимкент в Південно-Казахстанській області покусаних комахами у три рази більше, ніж у минулому році. За словами лікарів, ледь тільки вони ставлять на ноги одного пацієнта, як на його місце швидка привозить нову жертву смертоносного павука.

Читайте такожВ Японії понад 130 дельфінів викинулися на берег (фото)

"У минулому році за цей період надійшли дев'ять хворих з отруєннями від укусу каракурта. В цьому році більше 30. Ще у 8 класі мене вкусив каракурт. Я лежав 12 днів. Це найбільш важке отруєння з усіх", - розповів в інтерв'ю телеканалу "КТК" лікар-токсиколог Литках Тулєєв.

Відео дня

Чорний павучок з червоними плямами на спині, хоч і невеликого розміру, але доставляє величезні проблеми жителям казахстанського півдня. Особливо отруйними є самки, яких називають "чорними вдовами". Цього літа, кажуть медики, павучихи особливо агресивні: кусають і дорослих, і дітей. Найчастіше привозять постраждалих з передмість Шимкента. В ефірі телеканал показав міські будови, які також є улюбленим місцем проживання каракуртів. У давнину місцеві жителі рятувалися від "чорної вдови" мотузками з овечої вовни, ними обгороджували житла. Зараз вони теж рятуються по-старому, розстилаючи на ніч на підлозі кошму (повстяний килим) з баранячої вовни.

Читайте такожУ Непалі вперше за півсторіччя знайшли диких яків

Укус комахи супроводжується гострим болем, який не не проходить, у постраждалих зазвичай ускладнюється дихання. Один з місцевих жителів, якого вкусили відразу два павука, розповів, що від болю у нього горіло все тіло, болів живіт, а в роті з'явився гіркий присмак.

Після укусу павука, кажуть лікарі, найголовніше - негайно звернутися за допомогою. Зволікання загрожує смертю. Зараз медики рекомендують на будівництвах, під час роботи на полях і в городах забути про сланці, шорти і футболки. Такі заходи безпеки можуть врятувати життя. Лікарі попереджають: чим спекотніше буде погода, тим більше отруйними стануть укуси.